Як буде працювати єдиний електронний квиток

Єдиний електронний квиток, крім метро, можна буде використовувати для оплати проїзду в автобусах, трамваях, тролейбусах, електричках і фунікулері.

«Розроблена нова гамма проїзних квитків. Наприклад, пасажир користується метро і тролейбусом двічі на день протягом 21-го робочого дня в місяць. Отже, він здійснює 84 оплати за проїзд.

Читайте також: Приват запустив сервіс поповнення KyivSmartCard і проїзних у метро

У такому випадку йому вигідно придбати проїзний квиток на 92 поїздки. Вартість кожної такої поїздки складе вже не 8, а 6 гривень 25 копійок. При цьому, 8 поїздок залишаються „резервними“. Базовий тариф при цьому залишається на рівні 8 гривень за одну поїздку», — йдеться в повідомленні.

Які проїзні можна буде купити

Будуть доступні проїзні на 46, 62, 92 і 124 поїздки на місяць вартістю 290 грн, 390 грн, 575 грн 770 грн відповідно.

Також можна буде придбати «безлімітні» проїзні на всі види громадського транспорту за 1300 гривень.

Також вводиться в обіг «туристичний» проїзний квиток. Він буде діяти протягом 24, 48 і 72 годин з моменту активації. А коштуватиме 100, 150 і 200 гривень, відповідно.

Читайте також: У Києві введуть єдиний місячний проїзний на всі види транспорту. Названі ціни

Одночасно будуть діяти картки Kyiv Smart Card з можливістю поповнення до 50 поїздок за один раз. Поїздки можна буде використовувати у всіх видах наземного громадського транспорту.

Таке поповнення дає можливість заощадити до 1,5 гривні на кожній поїздці.

Що робити з раніше купленими поїздками

  • У КМДА відзначають, що придбані до 31 березня 2020 поїздки на пластиковій безконтактній картці, яка діє виключно в метро, будуть дійсні до 31 березня 2021 року.