Де ситуація найкритичніша

За підрахунками експертів з Південно-Східної Азії спільно з Центром досліджень в галузі енергетики і чистого повітря, втрати досягають $2,9 трлн на рік, або 3,3% світового ВВП.

Найвищі річні втрати, пов'язані із забрудненням повітря, зафіксовані в Китаї ($900 млрд), США ($600 млрд) і Індії ($150 млрд).

Читайте також: Інвестиції в «зелену» енергетику України в 2019 році досягли 3,7 мільярда євро

Чим це небезпечно для людей

Спалювання вугілля, нафти і газу можуть викликати проблеми зі здоров'ям, а це може призвести до 4,5 млн передчасної смертей у світі щорічно.

Через концентрацію в повітрі частинок, які утворюються з діоксиду азоту, продукту горіння палива, щорічно вмирають 40 тисяч дітей віком до п'яти років.

Читайте також: Німці почали друкувати їстівні касові чеки. Протестують проти нового закону

У доповіді економістів з Оксфорда за листопад 2019 року наголошено: якщо не будуть вжиті заходи зі зниження викидів парникових газів, глобальна температура планети до 2050 року може піднятися на 2 градуси. Це, у свою чергу, призведе до скорочення світового ВВП на 2,5-7,5%.

Нагадаємо

  • У швейцарському Давосі з 21 по 24 січня проходив Всесвітній економічний форум. Однією з ключових тем, які обговорювали світові лідери, була зміна клімату і захист біорізноманіття планети.