Що в планах міністерства

За словами керівника лоукост-авіакомпанії Wizz Air готова до конструктивного діалогу щодо виконання перельотів всередині України.

Своєю чергою, Криклій заявив, що Мініфраструктури теж хоче збільшити пасажиропотік на внутрішніх авіарейсах. І для цього вже нібито підготувало законопроект про скасування ПДВ для таких рейсів. За словами міністра, це створює сприятливі умови для роботи авіаоператорів на ринку України.

Міністр також зазначив, що одне з пріоритетних завдань для міністерства — збільшити частку лоукостерів на українському ринку.

Читайте також: Державіаслужба хоче підвищити розмір компенсації за скасування рейсу

«Зростання пасажиропотоку через аеропорти України — важливий показник економічного зростання. Важливо збільшити частку лоукостерів на авіаринку України у 2020 році до 45%», — заявив він.

З якою кредиткою краще їхати за кордон. Рейтинг карт

Владислав Криклій запропонував Джозефу Вараді активізувати діалог щодо виходу компанії Wizz Air на ринок внутрішніх авіаперевезень та повідомив, що Україна розраховує на підписання угоди про відкрите небо з ЄС в найближчий перспективі.

Яким податком зараз обкладаються авіарейси

  • Зараз авіаквитки на рейси в межах України обкладаються 20% ПДВ, тоді як рейси за кордон звільнені від оплати цього податку.
  • Питання скасування ПДВ на внутрішні перельоти піднімав ще в 2012 році тодішній міністр інфраструктури Борис Колесніков.