По-перше — сьогодні новий аукціон з розміщення ОВДП. Будуть пропонуватися облігації на загальну суму 6,5 млрд гривень та $ 200 млн. Строки розміщення — на будь-який смак — від коротких до довгограючих. Основне питання — дохідність, на якій будуть сходитися потенційні покупці та чиновники.

Ми не очікуємо особливого зниження при цьому розміщенні, тому що «налякати» інвесторів зараз не в інтересах Мінфіну, але спроби її придавити — будуть. В цілому — проведення аукціону грає на користь гривні, хоча з урахуванням майбутніх погашень попередніх паперів — по факту — великого припливу коштів до бюджету не відбудеться;

 Дивіться прогноз курсу на тиждень від Олексія Козирєва на youtube «Мінфіну»

По-друге — активізація покупців валюти. На зниженні котирувань останніх днів зріс інтерес великих імпортерів до закриття своїх контрактів подешевше. Це збільшить попит на валюту і спрацює проти нацвалюти;

По-третє — Нацбанку треба нарощувати ЗВР і він намагатиметься активно скуповувати всю валюту, запропоновану під аукціон нерезідентами. Це підтримає валютні котирування на міжбанку і головне, щоб регулятор «не перестарався» з обсягами скупки долара та не розгорнув цим курс.

Протистояння курсових інтересів великих гравців, поведінка Нацбанку і проведення аукціону з розміщення ОВДП та його результати — і будуть формувати сьогодні «курсову погоду» на торгах.

Спекулянти продовжать працювати у форматі «в дві сторони», а готівковий ринок знову буде тільки коригувати свої цінники в залежності від поведінки міжбанку.

За прогнозами «Мінфіну» 11 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $ 250 млн при укладанні до 660 угод, а коридор по долару буде у межах 24,30-24,55 гривень.

 Обрати найкращий банківський вклад України

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,20-24,35 і продаж 24,37-24,66 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,20-24,30 гривень та продаж 24,35-24,50 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram