Що буде пропонувати Мінфін

  • Гривневі ОВДП з терміном обігу 84 дні, 476, 693 дні і 1 561 день.

  • ОВДП у доларах будуть розміщуватися з терміном обігу 421 день.

Читайте також: Мінфін і НБУ будуть проводити аукціони ОВДП через Bloomberg

Купити ОВДП від ICU з підвищеною прибутковістю +0,2% від «Мінфіну»

Раніше повідомлялося

  • Іноземці продовжують нарощувати інвестиції в державні облігації. За січень 2020 року обсяг державних облігацій, які знаходяться у власності нерезидентів зріс на 6,1%, або 7,2 млрд грн та склав 124,9 млрд грн.
  • На аукціоні 24 грудня 2019 року середньозважена дохідність річних державних облігацій, номінованих в доларах США, склала 3,4%.

  • Також у грудні минулого року в Мінфіні говорили про те, що в перспективі до 2024 року планують відмовитися від випуску ОВДП, номінованого в іноземній валюті, так як обслуговування такого боргу обходиться державі дуже дорого, і перейти виключно на гривневі ОВДП.

  • Міністерство фінансів в 2019 році залучило до державного бюджету 227,6 млрд гривень, 4,3 млрд доларів і 387 млн євро за рахунок розміщення ОВДП.

Облігації внутрішньої державної позики України (ОВДП) — державні цінні папери, що розміщуються виключно на внутрішньому ринку.

Дивіться: Скільки можна заробляти на ОВДП (відео)

ОВДП підтверджують зобов'язання України щодо відшкодування пред'явникам цих облігацій їх номінальної вартості з виплатою доходу відповідно до умов розміщення облігацій.

Читайте також: Хто найбільше купив ОВДП в 2019 році (рейтинг)