Прогнози екпертів

  • «Відповідно до наших прогнозів, вперше з 2009-го року світовий ВВП не збільшиться в порівнянні з попереднім кварталом», — відзначає економіст Capital Economics Саймон Макадам.

Читайте також: Чим небезпечний новий коронавірус для економіки України

  • Макадам очікує, що епідемія коронавіруса буде зупинена, і цього року світова економіка надолужить втрачене виробництво, завдяки чому, «обсяг глобального ВВП до середини 2021 року досягне рівня, на якому він перебував би в разі відсутності епідемії».

  • Макадам вважає, що країни Азії, що розвиваються серйозно постраждають, як в результаті припинення потоку туристів з Китаю, так і в результаті пошкодження глобальних ланцюжків постачань через припинення роботи підприємств в КНР.

Читайте також: Через новий китайський вірус просіли світові фінансові ринки

У випадку розвинених економік найбільш серйозні проблеми чекають Австралію, ВВП якої може знизитися, оскільки країна в значній мірі залежить від припливу китайських туристів і експорту в КНР.

Раніше повідомлялося

Що відомо про вірус

  • Хвороба, вперше зафіксована в китайському 11-мільйоному місті Ухань, швидко поширилася Китаєм.

  • За даними Держкомітету охорони здоров'я КНР, станом на 9 лютого (UTC+2) кількість хворих на пневмонію, що спричинюється новим типом коронавірусу, склала 37,198 тис. осіб, смертельний результат зафіксовано в 811 випадках.