Що обіцяють у межах програми

«Ми починаємо масштабне будівництво і капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів і доріг по всій країні. З боку Уряду ми забезпечимо регіони всім необхідним, щоб будівництво почалося вчасно.

Головне завдання керівників ОДА — це своєчасна координація діяльності з профільними міністерствами та відомствами і координація роботи на місцях», — сказав Гончарук.

Що повинна зробити місцева влада

У кожній області повинен бути узгоджений з Міністерством розвитку громад і територій перелік об'єктів, які область планує побудувати або відремонтувати протягом року.

До 14 лютого всі області повинні узгодити перелік об'єктів для будівництва з Мінрегіоном в рамках ГФРР, який для багатьох є основним джерелом фінансування.

Окремо області повинні погодити з Укравтодором перелік доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду. У пріоритеті — дороги до опорних шкіл і лікарень.

Читайте також: Прем'єр назвав 5 найгірших доріг в Україні. З них почнуть масштабне будівництво

Глава уряду додав, що до наступного тижня у кожного керівника ОДА повинен бути конкретний план області з переліком всіх об'єктів і доріг до них. Ці плани кожен голова облдержадміністрації представить на засіданні уряду.

Читайте також: Компанія Ярославського має намір будувати дороги в Україні

Раніше повідомлялося

  • 15 січня Кабінет міністрів затвердив перелік доріг, які будуть будувати і ремонтувати в 2020 році. Загальний обсяг фінансування таких робіт повинен скласти 31,53 мільярдів гривень.
  • 27 січня 2020 року Укравтодор презентував програму будівництва та ремонту українських доріг на 2020 рік.
  • Залежно від фінансування, програмою на цей рік передбачено будівництво та ремонт від 4 тис. до 6,5 тис. кілометрів доріг місцевого та державного значення, 9 окружних доріг і трьох мостів.
  • Як раніше повідомлялося, у 2020 році Кабмін планує залучити на ремонт доріг державного значення 86,5 млрд грн.

Читайте також: Укравтодор має намір випустити єврооблігації в 2020 році

Отримай 10% кешбека при оформленні автоцивілки