Скільки елітних квартир продали

Минулого року у Києві продали елітні квартири площею 217 тис. кв. метрів. З них 192 тис. кв. метрів (а саме майже 2,3 тис. квартир) — це житло бізнес-класу. Решта 25 тис. кв. метрів (181 квартира) – це житло преміум-класу.

Кількість проданих квартир бізнес-класу збільшилася на 61%, як порівняти з 2018 роком, а квартир преміум-класу продали менше на 26%.

Читайте також: Кам'яні джунглі: як нові будівельні норми щодо хмарочосів вплинуть на ціни на квартири

За даними Kiev Standard, минулоріч почали продавати нерухомість на 15 нових об'єктах (13 з них – це нові проєкти). Обсяг нової пропозиції склав майже 4,8 тис. квартир на 368 тис. кв. метрів.

У компанії додали, що в бізнес-класі лідирує Печерський район, але клієнти почали переглядати локацію через нові пропозиції. Зокрема, вони частіше звертають увагу на Шевченківський та Голосіївський райони.

 Інвестуйте в нерухомість вигідно з «Мінфіном»: подивитись об'єкти

Проте в преміум-класі запити сформовані переважно на Печерському, але причина цьому — відсутність пропозиції в інших районах Києва.

Чого очікувати від ринку елітної нерухомості в 2020 році

  • Цьогоріч у продаж надійдуть об'єкти найвищого цінового сегмента — De Luxe. За даними компанії, вже зараз провідні девелопери активно ведуть роботи над декількома проєктами цього класу.

  • У 2020 році обсяг нової пропозиції елітного житла загалом становитиме 4 тис. квартир площею 350 тис. кв. метрів.

Читайте також: Держстат порахував, на скільки здорожчала нерухомість в 2019 році

  • Позитивно вплинуть на попит подібної нерухомості іноземні інвестори, які почали проявляти інтерес до українського ринку нерухомості.