Незважаючи на ефект закінчення тижня (що зазвичай призводить до зниження ділової активності на ринку) — суттєве просідання курсу за останні дні порядком разворушило всіх — і покупців, і продавців.

Великі імпортери, побачивши зниження курсу та побоюючись недовговічності цього процесу — починають поступово активно скуповувати валюту, щоб подешевше закрити свої зовнішні контракти.

А у продавців інша проблема — ранкові продажі в останні дні опинялися вище котирувань кінця дня і продавці не мають бажання втрачати. Тому частина з них стала виходити з пропозицією з самого ранку (не притримуючи весь обсяг валюти), що як раз і спрацьовує на формування подальшого понижуючого тренда вже з самого початку торгів.

У боротьбі курсових інтересів покупців та продавців і пройде сьогоднішня сесія. Виграє від цього поки НБУ, який активно скуповує надлишок долара в резерви і при цьому поступово занижує свої цінники.

Дивіться валютні прогнози від Олексія Козирєва в youtube каналі «Мінфіну»

Ця ситуація стимулює всіх учасників ринку і це не дозволить сильно знизитися статистиці торгів, навіть з урахуванням фактора п'ятниці. Вони пройдуть активно і з періодичними коливаннями курсу в моменти виходу на ринок найбільших гравців міжбанку. Першу скрипку на ринку продовжать грати місцеві компанії.

Ключовим фактором курсоутворення залишаться дії Нацбанку щодо виходу / невиходу на торги з інтервенціями та його цінники. Спекулянти продовжать сьогодні працювати як у форматі «у дві сторони», так і підлаштовуючись під дії великих місцевих гравців і Нацбанку — будуть розгойдувати котирування протягом сесії. Загальний настрій на торгах залишається позитивним для гривні.

За прогнозами «Мінфіну», 7 лютого обсяги операцій на торгах будуть до $ 210 млн при укладанні до 530 угод, а коридор по долару  у межах 24,35-24,60 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,30-24,42 і продаж 24,50-24,80 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,30-24,42 гривень і продаж 24,43 -24,60 гривень.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram