Не бачить достатньо потенціалу

«Діалог триває. Проблема не в тому, що хтось забороняє PayPal тут працювати. Проблема в тому, що Україна — нецікавий для них ринок», — повідомив він.

На думку Дубілета, поки немає жодних перешкод для PayPal з точки зору українського регулювання і законодавства.

«Судячи з усього, він (PayPal — ред.) просто не бачить достатньо для себе потенціалу», — повідомив Дубілет.

Читайте також: В PayPal навмисно затягують з виходом на український ринок — глава НБУ

Міністр додав, що Україні потрібно зростати економічно, щоб стати «привабливою» для PayPal. Також Дубілет вважає, що із часом PayPal обов'язково запрацює в Україні.

Що таке PayPal

PayPal — міжнародна електронна платіжна система, заснована в 1998 році Ілоном Маском. Зараз це найпоширеніший у світі спосіб розрахунків в інтернеті. Платежі можна проводити в доларах США, євро, фунтах стерлінгів, японських єнах, китайських юанях, швейцарських франках і десятках інших валют.

PayPal використовують більше 230 мільйонів людей в 190 країнах. Гроші користувачів, введені в PayPal, зберігаються на рахунках у банку Wells Fargo.

Читайте також: PayPal купує сервіс знижок Honey

Штаб-квартира компанії розташована в Каліфорнії. Одним зі співзасновників сервісу був американський програміст українського походження Максиміліан Левчин.

На відміну від більшості інших електронних платіжних систем, PayPal працює зі справжніми грошима, а не «титульними знаками». Для миттєвого поповнення і виведення коштів PayPal пропонує прикріпити до рахунку в системі банківську картку або рахунок.

Читайте також: Офіційно: «Донька» PayPal запрацювала в Україні

Раніше повідомлялося

  • Національний банк України готовий видати платіжній системі PayPal ліцензію для роботи на українському ринку. Про це раніше заявив директор Департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз.
  • За словами Бевза, якщо PayPal захоче звернутися до НБУ, то дуже швидко отримає реєстрацію.
  • У жовтні минулого року PayPal відмовилася брати участь в проекті зі створення кріптовалюти Libra компанією Facebook.