Де завантажити додаток

Мобільний додаток «Дія» вже доступний для скачування. Його можна завантажити App Store і Google Play.

Які послуги наразі доступні

Зараз у додатку доступні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук зазначив, що в майбутньому буде можливість оцифрувати свою ID-карту і закордонний біометричний паспорт.

Читайте також: Паспорт у смартфоні і скільки українців вже користуються ID-картою

Як будуть впроваджувати нові послуги

Мета уряду - 100% державних послуг онлайн до 2024 року і 50 основних послуг - вже у 2020 році.

«Топ-50 послуг, за якими найбільше звернень - будуть оцифровані вже цього року. Це реєстрація ПП, юросіб, Є-малятко, послуги для перевізників і будівельників, послуги для власників авто», - написав Гончарук.

Також Мінцифра найближчим часом має намір запустити в мобільному додатку «Дія» цифрові поліси для обов'язкового страхування відповідальності автовласників (ОСЦПВ), цифровий паспорт та електронний студентський квиток.

Читайте також: Криклій: Забули паспорт під час подорожі — покажіть права зі смартфона

Президент зазначив, що мета влади - зробити так, щоб всі відносини з державою людина могла здійснювати за допомогою смартфона й інтернету.

«... в тому числі - голосувати на президентських, парламентських чи місцевих виборах. Це наша мрія, і ми це зробимо. Це виклик амбітний, але досяжний », - заявив Зеленський під час презентації проекту.

Читайте також: Держава у смартфоні: Водійські права можна буде отримати поштою

Також президент заявив, що Україна стала третьою країною в Європі, яка має подібний сервіс. Окремо він зазначив, що на розробку не були витрачені державні кошти.

Читайте також: В бюджет не заклали кошти на «Державу в смартфоні»

Передісторія

  • У кінці вересня 2019 року Мінцифра презентувала бренд «Держави в смартфоні», яку розробили спільно з креативними агентствами, а також додаток і сайт «ДіЯ».

  • Раніше міністр Михайло Федоров анонсував старт надання держпослуг з використанням системи ідентифікації громадянина Smart-ID грудні 2019 року або січні 2020 року.