Так, китайський Shanghai Composite виріс на 1,15%, гонконгський Hang Seng додав 0,92%, японський Nikkei 225 піднявся на 0,53%, південнокорейський Kospi зріс на 1,73%, а австралійський S&P/ASX 200 виріс на 0,37%. На тлі відскоку в Азії, європейські майданчики можуть розташуватися в зоні позитивних значень, як і американські ф'ючерси.

На валютному ринку спостерігається повернення попиту на долар, який зазнав масштабних розпродажів в п'ятницю. Основним каталізатором зміцнення валюти послужила несподівано сильна статистика ділової активності у виробництві. Євро/долар, яка наштовхнулася на опір в районі 1.11, сповзла під 100-денну ковзну середню, але поки не загрожує рівнем 1.10. Сьогодні трейдери продовжать стежити за ставленням до ризику, яке може знову погіршитися в будь-який момент і перервати поточні спроби відновлення зростання євро. Також короткочасний вплив на динаміку євро/долара можуть надати свіжі звіти з єврозони і США. В ролі найближчого опору зараз виступає вищезгадана ковзна середня, яка проходить в області 1.1070.

Ринок нафти залишається у владі продавців. Brent скотилася до позначки 54 долара за барель і навіть встигла в моменті протестувати психологічний рівень на старті сьогоднішніх торгів. Скорочення споживання енергоносіїв в Китаї продовжує затьмарювати обстановку на ринку, особливо в поєднанні з рекордними показниками сланцевого видобутку в США. У найближчі два дні на динаміку ринку вплинуть заяви з боку технічного комітету ОПЕК+, який може порекомендувати додаткове обмеження видобутку з метою нівелювання негативного ефекту від китайської епідемії коронавіруса.

Що стосується економічного календаря, сьогодні до публікації заявлені дані за цінами виробників у єврозоні, ділової активності в будівельному секторі Британії, індексу ділових умов ISM Нью-Йорка, економічного оптимізму і виробничих замовлень у США.

За матеріалами Global FX