Хто і скільки отримує

Найбільше отримують члени наглядової ради Приватбанку. Зокрема, Юлія Мецгер, яку призначили за квотою президента, за 6 місяців отримала 3,4 млн грн.

Приблизно такі суми отримали Роман Сульжик і Ольга Томаш, які були призначені в наглядову раду Приватбанку разом з Мецгер.

Член наглядової ради Укрексімбанку Вікторія Страхова, яку призначили 8 липня 2019 року, за півроку отримала 1,69 млн грн.

Читайте також: Зеленський отримав майже 5 мільйонів від «Кварталу 95»

«Якщо брати до уваги можливі надбавки, то щомісячна „зарплата“ членів наглядової Укрексімбанку може перевищувати 300 тис грн», — зазначає видання.

При цьому, Ощадбанк і Укргазбанк платять своїм членам наглядової ради значно менше. Зокрема, Оксана Волчко, яка також є членом наглядової ради Укрпошти, отримала від Укргазбанку три платежі на 1,13 млн грн протягом 2019 року.

Читайте також: Нові зарплати для чиновників: Кабмін встановив сітку зарплат

Нагадаємо

  • Кабінет міністрів щомісяця публікуватиме інформацію про всі доходи міністрів на своєму сайті.
  • Також уряд змінив принципи оплати праці і встановив сітку зарплат для топ-чиновників.

Читайте також: Кабмін оприлюднив зарплати міністрів. Найбільше отримує Аваков

  • За словами прем'єр-міністра, держслужбовці всіх рівнів повинні отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем.
  • Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявляв, що деякі міністри просять більшу зарплату, бо не всі мають «фінансову подушку» і їм важко утримувати свої сім'ї.