Що відомо про Geo Alliance

Geo Alliance розробляє 16 родовищ. Формування групи почалося в 2004 році. У 2012 році 25% акцій Geo Alliance викупив Vitol Group (Нідерланди) — найбільший нафтовий трейдер в світі. Його мінімальна річна виручка складає $150 млрд. В 2017 році Vitol наростив свою частку в Geo Alliance до 50%.

Видання зазначає, що для обох сторін Geo Alliance відігравав роль «вхідного квитка на український газовий ринок».

За скільки продає

За словами співрозмовника видання на ринку, Geo Alliance продається за погодженням з Vitol. Тобто йдеться про продаж 100% газового бізнесу.

Джерело додало, що у Пінчука оцінюють Geo Alliance в $300 млн, але в Vitol, як і на всьому вітчизняному ринку, вважають цю ціну відверто завищеною.

Читайте також: Банк Пінчука потребує докапіталізації на $100 мільйонів

У Geo Alliance і в пресслужбі Пінчука не відповіли на запити ЕП.

При цьому один з бізнес-партнерів Пінчука, який побажав залишитися неназваним, у розмові з ЕП спростував інформацію про продаж Geo Alliance. За його словами, цю інформацію він отримав від Пінчука.

Читайте також: Додатковий мільярд для Ахметова. АМКУ не дозволив скасувати пільгу для експортерів електроенергії

Як це може вплинути на ринок

Vitol — найбільший світовий трейдер вуглеводнів, тому його вихід з українського ринку — негативний сигнал потенційним інвесторам України.

Також ЕП зазначає, що замістити замовлення цієї держкомпанії попитом з боку західних партнерів команда Пінчука не в змозі.

Раніше повідомлялося

  • Пінчук має намір продати банк Кредит Дніпро власнику групи DCH Олександра Ярославського. За словами останнього, угода перебуває на стадії завершення.
  • Єдиним акціонером Банку Кредит Дніпро є компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», яка опосередковано належить бізнесменові Віктору Пінчуку.
  • Олександр Ярославський, український бізнесмен, донедавна — співвласник Укрсиббанку.

Читайте також: Ярославський пообіцяв «швидкі зрушення» в питанні покупки банку Кредит Дніпро