Скільки надійшло до бюджету

«За оперативними даними ДКСУ про виконання бюджету у січні, доходи загального фонду державного бюджету склали 42,6 млрд грн та були на 13,8 млрд грн меншими за розпис», — йдеться у повідомленні.

Причини недовиконання

Головною причиною недовиконання доходів вказують «суттєві зміни макроекономічних показників порівняно з прогнозом уряду, затвердженим у жовтні 2019 року».

Читайте також: Гривня за січень подешевшала до долара на 6%

«Це, зокрема, міцніший обмінний курс гривні (середній курс січня становив 24,1 грн/$, тоді як в бюджеті враховано середньорічний курс 27 грн/$), менший обсяг імпорту (на 2,5% р/р) та нижчі ціни на газ», — пояснили у Мінфіні.

Бюджетні підсумки 2019 року

  • За результатами 2019 року доходи загального фонду державного бюджету становили 96,9% від розпису. Зазначається, що виконати планові показники за доходами держбюджету не вдалося через кілька чинників.
  • Загальний дефіцит був меншим за плановий і становив 72,4 млрд грн, що за оцінкою становить близько 1,8% ВВП.
  • Дефіцит загального фонду Державного бюджету був у межах планового показника у 69 млрд грн.

Читайте також: Дефіцит держбюджету-2019 виявився менше планового — Держказначейство

  • Дефіцит держбюджету був майже повністю профінансований за рахунок запозичень на 405 млрд грн (104% від плану), оскільки надходження від приватизації становили лише 0,5 млрд грн, або 3,1% від початкового бюджетного плану.
  • За результатами року доходи загального фонду бюджету зросли на 5,5% до 879,8 млрд грн. Доходи склали 96,9% від розпису.
  • Видатки загального фонду державного бюджету склали 950,7 млрд грн, що на 3,2% менше за планові.