Тому в першій половині торгів ми в основному будемо спостерігати закриття клієнтських операцій, а у другій — збільшення операцій банків за власними операціями з валютою. Завершення місяця призведе до досить високого рівня обсягів операцій і частково за рахунок цього буде нівельовано ефект закінчення тижня. За розрахунками «Мінфіну» сьогодні статистика торгів буде у межах $ 170-200 млн при укладанні до 550 угод.

Давос, коронавірус, зростання долара: що буде далі (відео)

Міжбанк 31 січня буде повністю залежати від ситуативних завдань і дій великих гравців, а також від поведінки НБУ в частині проведення / непроведення інтервенцій з продажу долара на торгах.

Ринок продовжить лихоманити по курсу в моменти виходу то великих продавців, то покупців. Спекулянти працюватимуть як в форматі «в дві сторони», так і підлаштовуючись під дії великих гравців — намагатися розгойдати курс протягом сесії.

«Мінфін» прогнозує на 31 січня досить широкий коридор по долару в межах 24,80-25,10 гривень. Як і вчора — атаки на гривню продовжаться, а оперативна реакція на те, що відбувається з боку НБУ практично формуватиме тренд по курсу. Протягом дня курс долара буде неодноразово намагатися пробити поріг в 25 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 24,70-24,95 і продаж 25,00-25,20 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,85-24,90 гривень та продаж 24,93-25,10 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

 Оформити депозит в доларах