Новий час вимагає нового рівня життя. Навіщо відкладати покупку нової сучасної техніки на потім? Нащо тяжко зітхати через погану якість зображення старенького телевізора чи плиту, у якої перестала працювати духовка? Будь-яку бажану техніку можна придбати вже сьогодні. Навіть якщо на неї не вистачає коштів.

«Не купляю в кредит, бо страшно»

Проведіть експеримент: згадайте, яку техніку ви вже давно мрієте замінити? Може, це старий холодильник, який підтікає та «дринчить»? Або ноутбук, який довго вмикається та завантажує файли й сторінки просто вічність? Чи смартфон, який вже соромно на людях діставати з кишені? Погодьтеся: ніби й хочеться, але зупиняють міфічні страхи.

Міф 1: Кредит – це непосильне ярмо

Навпаки: частіше за все саме накопичити потрібну для великої покупки суму і є важко. А при споживчому кредиті загальну суму розбивають на маленькі, і сплатити їх набагато легше. Наприклад, ви мрієте про новий холодильник, коштує він 15 тис. грн. Збираєте на нього вже понад рік, але гроші важко відкласти – завжди знаходиться щось термінове, на що їх треба витратити. Та й холодильник подорожчав.

А, якщо купити холодильник у кредит тут та розділити оплату на термін до 25 платежів, це і дисциплінує в питанні заощаджень, і дає можливість користуватися технікою тут і зараз.

Міф 2: Через кредит я багато переплачую

По-перше, все залежить від терміну та типу кредиту. Ви можете одразу це перевірити: при оформленні вам детально розкажуть умови кредитування та покажуть графік виплат з сумами.

Наприклад, мережа Фокстрот була однією з перших, хто запропонував своїм покупцям придбати товар на умовах споживчого кредиту в обраному покупцем банку безпосередньо у торгових залах. Завдяки цьому багато людей змогли нарешті здійснити свої мрії та придбати бажану техніку й електроніку.

Міф 3: Оформлювати кредит дуже довго та складно

Навпаки – оформлювати дуже швидко та легко. Для оформлення покупки в кредит потрібні лише паспорт та ідентифікаційний номер, а часу на це – від 15-30 хвилин.

Міф 4: Мені не дадуть кредит, адже не маю рахунку в банку

Наявність рахунку в банку не є загальнообов’язковою умовою погодження кредиту для купівлі побутової техніки.

Міф 5: Мені відмовлять у наданні кредиту

Якщо у вас немає заборгованостей за іншими кредитами та все в порядку з документами, цілком ймовірно, що вам погодять заявку.

Міф 6: У мене немає грошей для першого внеску

В залежності від вартості товару вам можуть запропонувати мінімальний перший внесок за кредитом, який ви в змозі сплатити одразу, або ж взагалі від 0% від ціни товару.

Міф 7: Я не зможу розібратися, коли та як сплачувати за кредитом

Сучасне кредитування надає можливість сплачувати за кредитом, не виходячи з дому. Але за бажанням можна внести кошти через касу в банку або через термінал. SMS-нагадування про те, що потрібно до певної дати сплатити за кредитом, прийде вам на телефон.

Споживчий кредит: чому «так!»

  1. Не потрібно чекати, доки вдасться накопичити грошей на бажану техніку, можна насолоджуватись покупкою вже сьогодні.
  2. Можна одразу купити саме те, про що мрієш, а не те, на що зараз вистачає грошей у гаманці. І одразу підібрати всі комплектуючі та аксесуари, щоб користуватись новою технікою було ще приємніше.

Судячи з обсягів продажів побутової техніки й електроніки в кредит (за даними провідних ритейлерів – до 50%), український споживач все більше переконується, що кредит – швидкий спосіб оновитися. А ще – це інвестиція в комфорт. Адже нова побутова техніка підвищує рівень життя і дає можливість дозволити собі бути стильним, сучасним та задоволеним життям.