Що пропонують

Автори документа пропонують встановити межу зарплат держслужбовців у розмірі десяти мінімальних зарплат, тобто — 47 230 грн.

У пояснювальній записці до законопроекту депутати зазначають, що останнім часом в країні з оплатою праці, преміями та грошовими винагородами склалася абсурдна ситуація. Іноді співвідношення між максимальною і мінімальною зарплатою в одній установі, організації або на підприємстві перевищує 1 до 400.

Читайте також: Нові зарплати для чиновників: Кабмін встановив сітку зарплат

На думку депутатів, прийняття цього закону допоможе зменшити несправедливий розрив між доходами чиновників та керівників держпідприємств і простими працівниками, а також зменшить витрати бюджету.

Читайте також: Зарплати держслужбовцям планують збільшити на 30%

Раніше повідомлялося

  • На програму комплексної реформи державного управління в бюджеті на 2020 рік передбачені 1,06 млрд грн, з них 818 млн грн — на зарплати держслужбовців.
  • Уряд оприлюднив інформацію про доходи українських міністрів. Найбільша середня зарплата — у Авакова, найнижча — у Дубілета.
  • За даними Держстату, середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ та організацій України у грудні 2019 року становила 12 264 грн, що на 16% більше порівняно груднем 2018 року.
  • Минулого тижня прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив Мінекономіки сформулювати пропозиції щодо перегляду політики оплати праці топ-менеджерів та наглядових рад. І зазначив, що оплата праці повинна бути конкурентною, але разом з тим — справедливою.