Що означає фінансове покриття гарантії

«Що ми хочемо впровадити цього року, я впевнений, що ми це запровадимо — це фінансове покриття гарантії. Тобто дорога введена в експлуатацію, ще частина коштів буде зарезервована. Будуть прописані тендерні умови, щоб у нас був вплив на підрядні організації, тому що зараз механізм гарантії не застосовується. Є гарантійні терміни, але ніхто не перевіряє, в якому вони (дороги — ред.) стані. А якщо щось не так, то впливу на підрядників майже немає», — сказав представник Укравтодору.

Читайте також: Укравтодор планує випустити єврооблігації в 2020 році

За словами Кубракова, залежно від виду ремонтів, гарантійний строк при ремонті доріг буде 5 -10 років.

Дорожні плани уряду

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв, що в найближчі п'ять років «дороги стануть символом росту і розвитку України», а корупції в галузі прийде кінець.

У 2020 році Кабмін планує залучити на ремонт доріг державного значення 86,5 млрд грн.

Також цього року Мінінфраструктури планує встановити понад 200 комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху на дорогах державного значення. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте також: МВС планує підвищити штрафи за порушення ПДР майже в 20 разів

Раніше повідомлялося

  • Бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський повідомив, що планує зайти на ринок дорожньо-ремонтних робіт і в 2020 році освоїти $100-200 млн.
  • За словами бізнесмена, в групі DCH буде створено окремий підрозділ, який буде курирувати будівництво доріг.
  • 15 січня Кабінет міністрів затвердив перелік доріг, які будуть будувати і ремонтувати в 2020 році. Загальний обсяг фінансування таких робіт повинен скласти 31,53 мільярдів гривень.

Отримай 10% кешбека при оформленні автоцивілки