Позиції Лондона

Фінансова привабливість Лондона порівняно з 2018 роком знизилася з 53% на 19 процентних пунктів. В той же час 56% респондентів заявили, що вважають саме Нью-Йорк провідним фінансовим центром світу.

«Складно не повірити в те, що три роки невизначеності з моменту проведення голосування з питання Brexit сприяли падінню Лондона (в рейтингу — ред.)», — сказала представник консалтингової компанії Duff & Phelps Моніка Меліс.

Читайте також: «Брексит»: наслідки для великої Британії та уроки для України

Також вона зазначила, що перемога на парламентських виборах Консервативної партії на чолі з Борисом Джонсоном, що і проклала шлях до Brexit, може допомогти Лондону повернути втрачені позиції.

Читайте також: У Британії вводять в обіг нову монету на честь Brexit (фото)

Передісторія

  • 24 січня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляен і президент Європейської ради Шарль Мішель підписали угоду про вихід Великобританії з ЄС (Brexit), що відкриває шлях до ратифікації цього документа Європейським парламентом. Вихід Великобританії з ЄС відбудеться опівночі 31 січня 2020 року.

  • Угода завершує процес переговорів між Великобританією і ЄС починає переговори між сторонами про майбутні відносини після Brexit.

  • Як повідомлялося, Сполучені Штати до кінця року хочуть домовитися з Великобританією про нову торгову угоду після Brexit. Про це заявив міністр фінансів США Стів Мнучин.