На валютних ринках теж відносно спокійно. Євро намагається прийти в себе після вчорашнього падіння до 7-тижневих мінімумів після засідання ЄЦБ, в ході якого єдина валюта не знайшла для себе приводів для зростання – регулятор не став вносити значних змін в свою риторику, тоді як багато учасники ринку розраховували на більш оптимістичний тон монетарної влади. В результаті євро/долар в моменті сповзла до позначки 1.1036, звідки частково відскочила, але залишається під тиском на ранкових торгах. Тепер, коли і 100-денна змінна середня перетворилася на опір, технічна картина посилилася, і хоча б для часткової реабілітації необхідно повернення вище цієї лінії, яка проходить на 1.1070 і перегороджує шлях до позначки 1.11. Вплинути на розстановку сил сьогодні можуть показники ділової активності у виробництві і сфері послуг єврозони, Німеччини та США.

Тим часом нафта Brent вчора обвалилася до нових мінімумів початку грудня в районі 61,25 доларів за барель. Згодом котирування змогли повернутися вище 62 доларів, але відскок не вселяє довіри, і знижувальні ризики, як і раніше переважають. Звіт Міненерго не вразив учасників ринку, хоча і виявився не таким ведмежим, як оцінки API. Запаси сирої нафти в США минулого тижня скоротилися на 0,4 млн барелів проти прогнозу падіння на 1 млн барелів, а запаси бензину досягли рекордних значень. В центрі уваги трейдерів залишається ситуація в Китаї, де поширюється вірус, що підсилює занепокоєння з приводу попиту на енергоносії. Поки ця тема залишається ключовою, про повноцінне відновлення зростання на ринку нафти не може бути й мови.

Як вже було зазначено вище, сьогодні економічна статистика буде представлена в формі показників PMI у промисловому секторі і сфері послуг єврозони, Німеччини, Британії та США.

За матеріалами Global FX