Що роблять пікетники

Як наголошують у банку, 27 січня зранку пікетники перекрили за допомогою підручних засобів всі під'їзди до центрального офісу. Це унеможливлює роботу інкасаторських служб, а також роботу аварійних бригад та швидкої допомоги.

Приватбанк розцінює це як спробу тиску на банк, що з початку року стало навмисною тактикою учасників так званого мирного протесту «працівників» НЗФ.

Читайте також: НБУ прокоментував пікет біля головного офісу Приватбанку

Передісторія 

  • До націоналізації Приватбанку Нікопольський завод феросплавів, який належить Ігорю Коломойському, виступив поручителем за кредитом рефінансування, який Нацбанк видав Приватбанку.
  • В якості застави завод передав НБУ вагони і тепловози вартістю 40 млн грн. Після націоналізації НБУ хотів повернути борг за кредитом рефінансування, тому звернувся до поручителя і готовий був продати заставлене майно.
  • 28 серпня 2019 року суд затвердив мирову угоду між НБУ та АТ «Нікопольський завод феросплавів», ініціатором якого виступив саме завод.
  • 20 вересня під головний офіс Приватбанку в Дніпрі приїхало 10 автобусів (500 людей) з працівниками НЗФ. Зазначається, що працівники заводу, які не є клієнтами Приватбанку, вимагали від Приватбанку повернути їм зарплати. Вони заявляли, що їхні зарплати керівництво підприємства нібито виплатило НБУ в рамках мирової угоди.​

Читайте також: Нацбанк заявив про тиск з боку Коломойського

  • 1 листопада НЗФ уклав ще одну мирову угоду з Нацбанком за договорами поруки за кредитами Приватбанку.
  • 26 листопада мітингувальники під НБУ намагалися прорватися в будівлю Нацбанку. В НБУ назвали організатором мітингів олігарха Ігоря Коломойського.
  • У грудні 2019 року суд задовольнив позов НЗФ. У січні Приватбанк подав апеляцію на рішення Господарського суду Києва про стягнення 22 млн грн на користь Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ).