Що кажуть у відомстві

Ввечері 22 січня Держпродспоживслужбі надійшло повідомлення про те, що до ЄС не пропускають імпорт українського м’яса птиці. При цьому заборона ЄС не поширилася на яйця.

При цьому, як зазначають у відомстві, щойно в Україні з’явилася інформація щодо спалаху вірусу, всі європейські органи відповідно попередили та провели переговори та домовленості продовжувати постачання української птиці до ЄС.

Читайте також: МЕРТ з'ясує, чому імпорт не дешевшає при зміцненні гривні

«Враховуючи звіти численних місій з оцінки еквівалентності, результати перемовин та попередніх домовленостей, зазначене рішення ЄС є приголомшливо неочікуваним для української сторони», — повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Що відомо про вірус

  • Спалах пташиного грипу в Україні зафіксували 18 січня 2020 року у Вінницькій області на підприємстві «Хутір».
  • «За оперативними даними станом на 23.01.20 всі наявна в епізоотичному осередку птиця умертвлена гуманним безкровним методом та спалена. Розпочалися заходи щодо проведення дезінфекційних робіт», — зазначають у відомстві та додають, що ситуація з поширенням вірусу перебуває під контролем.
  • Зазначимо, що через спалах пташиного грипу Держпродспоживслужба застерегла українців від купівлі м'яса птиці на стихійних ринках.