Що планують змінити

Міністерство продовжує роботу над запровадженням обов'язкової професійної накопичувальної системи і вдосконаленням накопичувальної системи пенсійного забезпечення. Мета цих змін — стимулювати молоде населення до добровільного накопичення коштів.

Читайте також: Вихід на пенсію: З квітня пенсійний вік для жінок збільшиться

Ненюченко повідомила, що Міністерство розробило відповідний законопроект, оскільки заборгованість перед Пенсійним фондом по відшкодуванню пільгових пенсій склала 14 млрд гривень.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроект про накопичувальну пенсію. Що він пропонує

Зокрема, в міністерстві хочуть переглянути стимули для сплати ЄСВ, створити умови для підвищення і виведення з тіні доходів.

Електронних послуг стане більше

Пенсійний фонд також має намір розширити функціонал Порталу електронних послуг. Зокрема, ідеться про «Особистий кабінет застрахованої особи» і про мобільний додаток.

«Для людей, які будуть виходити на пенсію, це буде мобільний додаток, який дозволить людині перевірити, яка в ннеї в майбутньому може бути пенсія, чи може вона на щось розраховувати», — зазначено в повідомленні.

Скільки в Україні пенсіонерів

Раніше ПФУ оприлюднив дані про кількість пенсіонерів і середній розмір пенсій. Станом на 1 січня 2020 року в Україні налічувалося 11,3 млн пенсіонерів, а середня пенсія становила 3082,98 грн.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»: 22,7% річних в гривні +50 балів від «Мінфіну»

Також повідомлялося

  • У 2020 році для виходу на пенсію чоловікам в 60 років і жінкам у 59 років (з 1 квітня 2020 року — 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років.
  • З 1 грудня 2019 року Пенсійний фонд підвищив розмір мінімальної пенсії за віком з 1 564 гривень до 1 638 гривень. Чисельність пенсіонерів, яким буде підвищено розмір пенсії становить 5,8 млн.
  • Міністр соціальної політики Юлія Соколовська раніше повідомляла, що накопичувальний рівень пенсійної системи не запустять в Україні найближчим часом.

Читайте також: Накопичити на пенсію: НПФ чи депозит