Чим аргументує прем'єр

«Якщо подивитися на цифри, то в середньому наша економіка зростає швидше, ніж у світі», — заявив Гончарук.

За його словами, в країні є рекордні золотовалютні резерви, відбувається зміцнення гривні. Це означає, що довіра до держави повернулася.

Читайте також: Гончарук розповів, що відрізняє розвинені країни від України

«За останні 6 місяців зроблено дуже багато. Ми завершили анбандлінг Нафтогазу, прийняли закон про концесії, передали понад 500 підприємств для приватизації, оновили менеджмент податкової, митної служб та Фонду держмайна», — сказав прем'єр.

Читайте також: У МВФ прогнозують початок нової Великої депресії

«Ми трансформуємо країну настільки швидко, наскільки це можливо. Ми демонополізуємо нашу енергетику та інфраструктурну галузь. Ми змінюємо системи освіти і охорони здоров'я, залучаючи туди інвестиції», — сказав він.

При цьому глава уряду заявив про відсутність корупції на найвищому рівні.

Читайте також: Консенсус-прогноз — 2020: курс гривні, інфляція, ВВП

Раніше повідомлялося

  • У 3 кварталі 2019 року економіка України зросла на 4,1% в річному обчисленні, випереджаючи прогноз Національного банку.
  • У вересні минулого року прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки щонайменше на 40% за п'ять років.
  • У 2021 році МВФ очікує, що світовий ВВП збільшиться на 3,4%, що на 0,2 п. п. нижче рівня, який прогнозувався в жовтні 2019 року.
  • Прогноз для країн з ринком, що формується, і країн, що розвиваються, на 2020-2021 роки знижено на 0,2 п. п. — до 4,4% і 4,6% відповідно.