«Мінфін» порівняв, як змінилися максимальні відсоткові ставки за вкладами в невеликих банках із депозитним портфелем фізосіб від 250 млн грн до 1 млрд грн.

Максимальна ставка за вкладом в американській валюті на 12 місяців, як і раніше, становить 5%. Саме стільки пропонує клієнтам Місто Банк.

Які банки знизили ставки

Найбільше подешевшали валютні депозити Полтава-Банку — на 0,5-2% залежно від строку. Найменша ставка за заощадженнями на 3 місяці — 1% річних. Внесок на 12 місяців принесе 2,5%.

«Тенденція зниження ставок торкнулася і депозитів в іноземній валюті. В основному через низький рівень кредитування бізнесу в валюті, а також політику зниження валютних ризиків фінансових установ», — говорить директор департаменту продажів роздрібних продуктів Таскомбанку Борис Рафалович.

Читайте також: В яких банках гривневі депозити подешевшали найбільше

Дохідність вкладів в американській валюті зменшилася ще у 3 банках:

Найменший дохід отримують клієнти Піреус Банку — 2,3% річних.

Читайте також: Банки почали знижувати ставки за депозитами по другому колу

Як банки привітали вкладників з початком 2020 року

Як писав «Мінфін», максимальна ставка валютних депозитів впала на 0,5% річних. Станом на 13 грудня Місто Банк і Комінвестбанк обіцяли вкладникам 5,5% річних за доларовими заощадженнями на 12 місяців. До Різдва, 7 січня, Місто Банк вирішив платити тільки 5% річних, Комінвестбанк — всього 4,5%.