Що відомо

Мінфін залучив BNP Paribas, jp Morgan і Raiffeisen Bank International як спільних лід-менеджерів для організації глобального конференц-дзвінка з інвесторами сьогодні, 22 січня.

Видання НВ отримало презентації Мінфіну для інвесторів в яких пояснюється, чому облігації в євро.

Читайте також: Скільки Україна планує запозичувати на зовнішніх ринках. Основні цифри

У презентації наголошується, що єврооблігації зможуть перебалансувати валютний ризик держборгу України і підтримати приплив євро в країну, компенсуючи відтік платіжного балансу, переважно в євро.

Читайте також: Мінфін розповів, під які ставки буде позичати гроші в 2020 році

Також у презентації виділяються, нещодавно досягнуті домовленості МВФ з Україною щодо нової трирічної програми розширеного фінансування на загальну суму $ 5,5 млрд.

Згідно з презентацією Мінфіну, бажання залучити гроші зараз пояснюється тим, що цей випуск відбувається після успішного завершення президентських і парламентських виборів у квітні та липні 2019 року, а також сталого економічного зростання протягом 15 кварталів поспіль.

Раніше повідомлялося

  • У ЗМІ з'явилася інформація, що Міністерство фінансів України розпочало процес залучення першої зовнішньої позики в 2020 році.
  • Україна в середині червня 2019 року розмістила на зовнішньому ринку запозичень випуск 7-річних єврооблігацій на 1 млрд євро під 6,75% річних. Це був перший за останні 15 років суверенний випуск українських єврооблігацій в євро. Попит на нього перевищив пропозицію у шість разів.

  • Раніше Мінфін заявляв про плани здійснити перший випуск єврооблігацій у 2020 році на початку року.

Оформити заявку на купівлю ОВДП з бонусом від «Мінфіну»