Потрібні ділові конструктивні переговори

«Це питання або судових рішень, або інших процедур. Все залежить від того, що він (екс-акціонер Приватбанку Ігор Коломойський — ред.) запропонує державі, і яку тактику оберуть нинішні власники банку.

Це питання ділових конструктивних переговорів колишніх і нинішніх власників, я закликаю до конструктивного діалогу», — заявив Данилишин, відповідаючи на запитання про можливості повернення Приватбанку Коломойському.

Читайте також: Катерина Рожкова: Якщо Приватбанк зупинити, клієнти у нього вже не повернуться

Чому Нацбанк діяв невиважено

На думку Данилишина, причиною націоналізації Приватбанку був ризик економіко-політичного характеру. При цьому власники фінустанови діяли більш ініціативно, інноваційно і перспективно порівняно з іншими керівниками банків.

Голова Ради НБУ розкритикував методи проведення «очищення» банківської системи регулятором. За його словами, у НБУ не було чіткої програми реформування банківського сектору. Це обумовило значну невизначеність в діяльності банківського і реального секторів і населення.

Читайте також: ЗМІ: Коломойський подав 285 нових позовів проти Приватбанку

«Несвоєчасна і невиважена реакція Нацбанку в 2014-2016 роках не сприяла вирішенню проблем, а спровокувала затяжну ланцюгову реакцію зі зворотними зв'язками, призвела до поглиблення кризи і зростання соціально-політичних ризиків», — вважає голова ради НБУ.

Передісторія

  • 5 грудня Рада НБУ визнав діяльність правління Національного банку в частині формування і реалізації валютно-курсової політики в 2019 році неефективною і такою, що не відповідає викликам сучасного розвитку України.
  • 18 грудня глава Нацбанку заявив, що більшість членів Ради Національного банку продукують негативну оцінку політиці НБУ, що є сюрпризом для іншої частини Ради та суперечить економічній логіці.
  • Пізніше, Національний банк звинуватив окремих членів Ради НБУ у політичній вмотивованості, а голова Ради НБУ Богдан Данилишин у відповідь заявив, що критика Ради є спробою відволікти увагу громадськості від фактів корупції в НБУ.

Читайте також: Приватбанк VS Коломойський: Апеляційний суд знову переніс засідання