Учасники форуму

Очікується, що цього року в Давос приїдуть 3000 лідерів з 117 країн. Серед запрошених гостей - президент США Дональд Трамп, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, канцлер Австрії Себастьян Курц.

Які теми будуть обговорювати

  • зміна клімату і захист біорізноманіття планети;
  • розвиток нових технологій і можливі загрози від їх упровадження;
  • розвиток бізнесу в умовах технологічних і соціальних змін;
  • проблеми охорони здоров'я;
  • питання професійного розвитку та майбутнє ринку праці;
  • врегулювання воєнних конфліктів у «гарячих точках».

Читайте також: Інвестиції в «зелену» енергетику України в 2019 році досягли 3,7 мільярда євро

Хто представить Україну

Президент України Володимир Зеленський прибуде до Швейцарії 22 січня. Програмою візиту передбачено виступ на форумі. Зеленський також планує провести засідання Національної інвестиційного ради.

Крім того, запланований ряд зустрічей з лідерами іноземних держав, представниками бізнесу та міжнародних фінансових організацій.

Читайте також: Україна втратила позиції в рейтингу інноваційних економік світу — Bloomberg

За даними Фонду Віктора Пінчука, почесним спікером на традиційному Українському сніданку 23 січня з нагоди Всесвітнього економічного форуму очікується прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Цього року темою дискусії стане «Україна 2020 - нова реальність, новий наратив, нові виклики».

Про що говоритиме Україна

У межах форуму відбудеться, зокрема, панельна дискусія «Україна в Європі: стратегічне економічне партнерство, зараз більше, ніж будь-коли».

У CEO Club Ukraine, який виступив ініціатором заходу, основною ідеєю назвали сформувати певний концепт країни, розповісти, що Україна може дати світові.

Читайте також: Зеленський обіцяє, що Україна через три роки буде в топ-10 Doing Business

Планують обговорити такі теми: створення інвестиційного клімату в Україні, Україна як наріжний камінь створення інтегрованого ринку газу в Європі, стратегічні економічні друзі України, глобальний аспект жіночого лідерства, стрімко розвиваються технології.