«Зараз не той час, щоб розхитувати державу економічно і політично», - зазначив президент на початку зустрічі.

Шанс для Гончарука

«Я подумав, що це правильно буде, я вирішив дати вам шанс, шанс вашому уряду, якщо ви вирішите деякі речі, які сьогодні є дуже важливими, дуже турбують наше суспільство», - сказав Зеленський.

Серед таких «речей» він назвав зарплати держчиновників. «Щоб запропонували Офісу президента і мені особисто нову концепцію зарплат всіх міністерств, відомств, заступників міністрів і всіх держкомпаній, керівників цих компаній... з розумінням, де ми живемо, і в якій ситуації», - сказав президент.

«От коли ви піднімете економіку, тоді можемо піднімати ці зарплати», - додав Зеленський.

Читайте також: Аудіо-скандал: Гончарук написав заяву про відставку

За його словами, якщо хтось із чиновників не погодиться на запропоновану Кабміном суму, доведеться прощатися, бо ми не можемо цього собі дозволити".

«Я також хочу розібратися в ситуації, яка теж обернеться великим скандалом. Нафтогаз з приводу їх відсотка, який вони отримують з $2,9 млрд, які ми отримали від Росії...», – сказав Зеленський Гончаруку. «Вони теж повинні бути не тільки прагматичними менеджерами, але і залишатися людьми», - додав президент.

Що стосується Кабміну, Зеленський сказав, що у нього немає підстав думати, що хтось із членів уряду – «нечесна людина». «Але ми хочемо сьогодні зміцнення уряду, тому я вас прошу знайти слабкі місця і замінити керівників міністерств згідно з їх професійним даними», - звернувся до прем'єра президент.

Також Зеленський зазначив необхідність поділу деяких міністерств.

«Ми бачимо, що є питання до Мінекономіки, тому що воно займається всім...» – сказав президент. Також, на його думку, це стосується Мінкультури і Мінветеранів.

Крім того, президент доручив прем'єру налагодити контакт з депутатами Ради щодо процесу підготовки і розгляду законопроектів.  Зеленський зазначив, що Гончарук «глибоко в економіці», тому зможе легко роз'яснити депутатам складні моменти.

В кінці Зеленський нагадав, що Гончарук отримав великий кредит довіри. «І мені здається, ви за нього ще не розрахувалися», - з посмішкою сказав президент.

Гончарук погодився, що «є недоліки в роботі» і пообіцяв виконати всі поставлені Зеленським завдання.

При цьому він сказав, що 14 лютого в Раді буде представлений звіт уряду. Президент попросив його зробити це до 4 лютого. Прем'єр відповів, що «це можливо».

Раніше повідомлялося

17 січня 2020 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку і передав її президенту.