Юристи Приватбанку підтвердили цю інформацію виданню.

Хто судиться з Приватом

  • З Приватбанком судяться пов'язані з Коломойським позичальники (220 позовів), які хочуть скасувати договори поруки і кредитні угоди. Загальна сума боргу пов'язаних з олігархом осіб становить близько 240 млрд грн.

  • Також 45 позовів подали колишні міноритарні акціонери Привату, які оскаржують процедуру націоналізації bail-in — примусову конвертацію депозитів в нові акції банку.

Читайте також: Приватбанк VS Коломойський: Апеляційний суд знову переніс засідання

  • Ще 20 позовів подані проти нинішнього керівництва Приватбанку. Позови ініціювала профспілка, яку створив Максим Шевченко, який відповідає в Приватбанку за повернення боргів. Дії цієї профспілки інформаційно підтримуються наближеним до Коломойського депутатом Олександром Дубинським.

Читайте також: Закон проти Коломойського. Як Приват захистять від колишніх власників

За даними джерел в юридичних колах, Коломойський найбільше побоюється усної дачі показань у Високому суді Лондона. У зв'язку з цим активізувалися і юридичні сили олігарха. Зараз йде активна підготовка до розгляду справи в Лондоні по суті, яка почнеться в 2021 році.

Суд Приватбанка з Суркісами. Що вимагають скасувати Суркіси

  • 16 грудня Велика палата Верховного Суду перенесла засідання по справі пов'язаності братів Суркісів з Приватбанком на 31 січня 2020 року.

  • Сім'я Суркісів оскаржує в суді процедуру bail-in, за якою був націоналізований Приватбанк в 2016 році. Суркіси були визначені пов'язаними з банком особами, тому їх вкладення були конвертовані в капітал державного Привату.

  • Судів перших двох інстанцій в 2017 році скасували рішення НБУ про пов'язаність Суркісів. Мова йде про президента футбольного клубу «Динамо» Ігоря Суркіса, його дочку Марину, дочку Григорія Суркіса — Світлану, а також про Рахмиля Суркіса (батько Ігоря та Григорія — ред.) і Поліну Ковалик (один з акціонерів " А-Банку – ред.).

  • Згідно з рішенням суду, Приватбанк має виплатити родині Суркісів 1 млрд грн, $265 000 і 7800 євро їх заощаджень.

Оформити депозит в Приватбанку