Причина звільнення

«Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент», — написав він.

Прем'єр перерахував досягнення, яких вдалося досягти його команді за чотири місяці, наголосивши, що головний виклик для них — остаточно подолати корупцію в державному секторі.

«На жаль, за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями. Головне, що зупинятися ми не маємо права та не будемо! Як би цього не хотіли наші опоненти, що звикли жити у тіні», — написав Гончарук.

Саме з такими діями чинної влади прем'єр пов'язує появу в мережі резонансних «зливів», спрямованих на дискредитацію керівництва держави.

Передісторія

  • Раніше низка Telegram-каналів поширила аудіозаписи, на яких декілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президента, а також причини і наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос прем'єр-міністра Олексія Гончарука, говорить про «примітивні» уявлення президента в економіці, а себе називає «профаном в економіці».

  • Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Раніше повідомлялося

  • 29 серпня 2019 року Олексій Гончарук бувпризначений на посаду прем'єр-міністра України. «За» проголосувало 290 народних депутатів дев'ятого скликання.

  • За освітою Гончарук юрист, працював керуючим партнером в одній з юридичних фірм.

  • У 2014 році балотувався в народні депутати в №1 списку партії «Сила людей», яка тоді набрала 0,1% голосів.

  • Згодом Гончарук був позаштатним радником скандального міністра екології Ігоря Шевченка, якого запам'ятали як людину, який літав на одному чартері з олігархом Олександром Онищенком.

  • Далі нинішній заступник глави ОПУ працював радником першого віце-прем'єра Степана Кубіва. З 2015 року Гончарук очолив офіс ефективного реагування BRDO, який фінансує Європейський Союз.