Чому зміниться склад учасників міжбанку в четвер?

Справа в тому, що вчора нерезиденти розраховувалися за гривневі облігації, які вони купили у вівторок і обсяги їх операцій були ключовими на ринку. Сьогодні іноземці будуть менш активні, зате стрімко зросте питома вага операцій місцевого бізнесу.

У найближчі дні клієнтам необхідно розрахуватися по податках з державою і бюджетні проплати збільшать потребу в гривні як у експортерів, так і у імпортерів. У свою чергу — це збільшить продажі валюти першими і скоротить можливості та апетити щодо її купівлі у других.

 Оформити депозит з підвищеним доходом

Як і весь цей тиждень — основним маркетмейкером на ринку залишиться Нацбанк. Саме його викуп надлишку пропозиції валюти всі ці дні не тільки підтримав курс долара на торгах в моменти істотного перевищення пропозиції над попитом, а й призвів до зростання його котирувань.Учасникам ринку було дано чіткий сигнал регулятором — поки НБУ не готовий до просідання курсу нижче 24 гривень за долар і фактично утримує цей рівень.

Викупати весь потенційний надлишок долара у резерви Нацбанк продовжить і сьогодні, що й буде працювати проти гривні на міжбанку.

Ми прогнозуємо на четвер коридор по долару в межах 23,95-24,25 гривень з новим виходом Нацбанку на торги зі скупкою всього потенційного надлишку пропозиції валюти.

Власники обмінників продовжать у четвер дуже оперативно реагувати на коливання курсу на міжбанку та коригувати свої цінники протягом дня.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 23,80-24,02 і продаж 24,13-24, 25 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 23,95-24,05 гривень та продаж 24,10-24,18 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram