Скільки Нафтогаз сплатив до бюджету

«Група Нафтогаз залишається найбільшим джерелом доходів державного бюджету. В минулому році ми заплатили більше 120 млрд грн податків та дивідендів.

При цьому в четвертому кварталі понад 15 млрд грн податків та дивідендів ми сплатили достроково. Надходження від Нафтогазу — це близько 16% загальних доходів державного бюджету в 2019 році», — зазначає Коболєв.

Читайте також: В Нафтогазі прокоментували чутки про премії з виплаченого Газпромом боргу

Чому в цьому році відрахування зменшуватися

За словами голови Нафтогазу, в цьому році держкомпанія не отримає надходжень від транзиту, проте в першому кварталі року НАК планує розрахуватися з податками на 2,9 млрд дол Газпрому.

«У минулому році ми відокремили Оператора ГТС і, відповідно, тому в цьому — Нафтогаз вже не отримає надходжень від транзиту. Але вже в першому кварталі ми плануємо сплатити податки з $2,9 млрд, які ми отримали на виконання рішення Стокгольмського арбітражу», — резюмує Коболєв.

Читайте також: Гроші вже на рахунках. Україна в повному обсязі отримує плату за транзит російського газу

Раніше повідомлялося

  • 26 грудня 2019 року Нафтогаз на вимогу Кабміну перерахував державі 8,5 млрд грн дивідендів і 4,5 млрд інших податкових платежів.
  • Ощадбанк і НАК «Нафтогаз України» домовилися про продовження терміну дії кредитного договору, борг якого складає 1,97 млрд грн. Договір продовжать з 9 червня 2020 року до 24 грудня 2024 року.
  • 30 грудня 2019 року Україна і Росія домовилися про транзит газу на 5 років з можливістю пролонгації контракту на тих же умовах ще на 10 років.
  • За словами міністра енергетики Олексія Оржеля, гарантовані обсяги поставок газу: 1 рік — 65 млрд куб м і 40 млрд куб. м в наступні 4 роки.
  • Згідно з домовленостями, Газпром погодився виплатити Нафтогазу борг в $2,9 млрд, встановлений Стокгольмським арбітражем.