Що кажуть у міністерстві

«Інфраструктура для запровадження ринку землі на сьогодні більш ніж готова, а з початку відкриття обороту — 1 жовтня — ми вже остаточно завершимо підготовку. Введення системи геопросторових даних заощадить державі 150 млн грн», — написав заступник міністра.

За словами Висоцького, до 1 серпня цього року всі землі державної власності будуть внесені в кадастр. При цьому він зазначив, що вже сьогодні видно, що державних земель в Україні не 10 млн га, як раніше говорили, а 7 млн га.

Читайте також: У Раді озвучили мінімальні ціни для продажу землі за новим законом

Раніше повідомлялося

  • У фракції «Слуга Народу» повідомили, що Верховна Рада не буде розглядати законопроєкт про ринок землі у другому читанні найближчі сесійні тижні. Розгляд можуть почати у лютому 2020 року.
  • 28 грудня профільний комітет Ради рекомендував парламенту прийняти закон про ринок землі у другому читанні. Попередньо було внесено близько 4 тисяч поправок.
  • 11 листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що винесе питання про продаж сільськогосподарської землі іноземцям на всеукраїнський референдум після того, як парламент проголосує земельну реформу в першому читанні.

Читайте також: Законопроект про ринок землі затвердили до другого читання. 5 ключових положень

  • Найбільше дискусій викликали положення законопроекту про купівлю землі іноземцями та ліміт землі «в одні руки».
  • У версії законопроекту до другого читання ліміт зменшений з 200 тисяч га до 10 тисяч га, як і запропонував президент після протестів.

Читайте також: Закон про ринок землі. Експерт назвав всі плюси і мінуси