Інтернет в літаку

«Українці зможуть користуватися інтернетом навіть під час польоту в літаку! Крім того, розширення діапазону для мобільного зв’язку — це важливий крок до появи якісного інтернету в маленьких селах та віддалених регіонах», — заявив Гончарук.

За його словами, уряд також ухвалив рішення проводити розподіл частот для новітнього стандарту швидкісного зв'язку 5G через відкриті тендери. Це має сприяти зменшенню корупції у цій сфері.

Читайте також: Міністр цифрової трансформації розповів, коли в Україні з'явиться 5G

Коли чекати 4G у київському метро

За словами Олександра Комарова, перші результати можна буде спостерігати вже на початку року. «У першому кварталі 2020 року будемо запускати перші станції, якщо все буде рухатися так, як зараз», — заявив Комаров журналістам на брифінгу в Києві.

Раніше «Мінфін» повідомляв про наміри мобільних операторів запустити 4G в київському метро ще в кінці 2019 року. Поки що в київському метро функціонує недосконала мережа 2G.

Читайте також: У Фінляндії задіяли 5G для біометричних платежів

Обладнання в рівних частках належить «великій трійці» операторів.

Раніше повідомлялося

  • Українські оператори мобільного зв'язку Київстар, Vodafone Україна і lifecell оцінюють вартість запуску мобільного зв'язку стандарту 4G в київському метрополітені в $20 млн.
  • 17 травня 2019 року екс-президент Петро Порошенко підписав указ про запуск в Україні зв'язку п'ятого покоління (5G) в 2020 році.