Чим аргументує прем'єр

«Наша принципова позиція — в Уряді не буде корупціонерів і схем. Припинивши схематоз і зробивши міністрам білі високі зарплати, ми долаємо корупційну практику у владі», — написав він.

Гончарук зазначив, що міністри — державні топ-менеджери, їхня робота повинна відповідно винагороджуватися і, безумовно, на них покладена велика відповідальність за результати їхньої роботи.

«Саме тому ми впроваджуємо ключові показники ефективності, за якими будуть оцінюватися результати роботи чиновників з відповідними висновками.

Читайте також: У Нафтогазі прокоментували чутки про премії з виплаченого Газпромом боргу

Держслужбовці всіх рівнів повинні отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем. Крім цього, вони повинні завжди пам'ятати про невідворотність покарання за посадові зловживання — тільки так влада буде працювати ефективно», — наголосив прем'єр.

За його словами, дані щодо зарплат, які отримують міністри, абсолютно відкриті.

«Наш Уряд — перший, міністри якого живуть так, як і представники влади в будь-якій цивілізованій країні — на зарплату від платників податків.

Читайте також: У «Слуги народу» назвали фейком інформацію про підвищення зарплат депутатам до 100 тисяч

»Зараз ми бачимо багато маніпуляцій щодо зарплат працівників Уряду. Прошу не спекулювати цифрами, а розбиратися до кінця. У деяких випадках міністри у грудні отримали із затримкою виплати за кілька місяців. Представники Кабінету Міністрів нададуть деталізацію з поясненнями", — написав Гончарук.

Раніше повідомлялося

  • Керівники Мінкульту отримали «під ялинку» сотні тисяч зарплати.
  • Зокрема, міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.
  • У грудні міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата і він думає над тим, щоб перейти на іншу роботу.
  • Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявляв, що деякі міністри просять більшу зарплату, бо не всі мають «фінансову подушку» і їм важко утримувати свої сім'ї.