Що кажуть в Нафтогазі

За словами Вітренка, рішення про виплату премій ухвалила наглядова рада та правління компанії. Це передбачено трудовими контрактами конкретних працівників компанії.

«Зараз можу абсолютно чесно стверджувати, що премії за отримані від Газпрому напередодні Нового року $2,9 млрд ще не були призначені (станом на 14 січня - ред.)», - написав Вітренко.

Читайте також: Гроші вже на рахунках. Україна в повному обсязі отримує плату за транзит російського газу

Також він зазначив, що не є чиновником, а працює за контрактом в акціонерному товаристві. Відповідно, менеджмент Нафтогазу та їхні зарплати не варто порівнювати з держслужбовцями.

Крім того, Вітренко наголосив, що завдяки перемозі в Стокгольмському арбітражі Україна в цілому отримала близько $5 млрд, а укладення нового контракту на транзит газу принесе країні ще не менше $7,2 млрд протягом п'яти років.

Читайте також: Міністр енергетики розповів про умови газового контракту з Росією

Раніше повідомлялося

  • 30 грудня 2019 року Україна і Росія домовилися про транзит газу на 5 років з можливістю пролонгації контракту на тих же умовах ще на 10 років.
  • За словами міністра енергетики Олексія Оржеля, гарантовані обсяги поставок газу: 1 рік - 65 млрд куб м і 40 млрд куб. м в наступні 4 роки.
  • Згідно з домовленостями Газпром погодився виплатити Нафтогазу борг в $2,9 млрд, встановлений Стокгольмським арбітражем. Роботу з судовими процесами з Газпромом в компанії очолював Вітренко.