Що насправді

«Я тільки що звернувся до Апарату, і мені надали повну інформацію: індексація зарплати народних депутатів, проте вона абсолютно не відповідає тим цифрам, про які пишуть ЗМІ — про 100 і 150 тисяч», - зазначив Разумков.

Разом з тим спікер не назвав, до якої суми проіндексована зарплата депутатів. Голова ВР лише уточнив, що індексація зарплат пов'язана з підвищенням прожиткового мінімуму.

Читайте також: Депутати отримали першу зарплату: у кого скільки

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія назвав цю інформацію «фейковою». За його словами, зарплату з 1 січня проіндексували у всьому держсекторі. Але це підвищення на кілька відсотків. Як зазначив Арахамія, депутат зараз заробляє 38-40 тис. грн.

Він додав також, що досі не знає розмір своєї зарплати, бо перераховує її на благодійність.

Раніше повідомлялося

  • 13 січня колишній віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Павло Розенко написав у фейсбуці, що зарплату народним депутатам і працівникам міністерств з 1 січня збільшили в 2,5-5 разів порівняно з 2019 роком.
  • Раніше «Ціна держави» підрахувала, що матеріальне забезпечення народного депутата України становить 100-150 тисяч гривень на місяць.
  • Мінімальна зарплата з 1 січня зросла до 4723 грн в місяць, або 28,31 грн на годину. Порівняно з 2019 роком, коли мінімальна зарплата встановлена на рівні 4173 грн в місяць, або 25,13 грн в годину, підвищення склало 13%.