З одного боку — особливих обсягів угод очікувати не варто. Західні та російські банки сьогодні не працюють і тому всі угоди на українському міжбанку будуть проходити на умовах ТОМ (розрахунки в гривні — сьогодні, поставка валюти — понеділком). Це зазвичай не дуже зручна форма розрахунків для клієнтів і банків, тому бажаючих попрацювати на ТОМі буде небагато, а банки будуть в основному «замикати» свої клієнтські купівлі та продажі валюти всередині себе, не виходячи на торги, що різко знизить статистику операцій за 11-е число. За розрахунками «Мінфіну» — до $ 90-110 млн при здійсненні до 260-320 угод. Частина компаній просто перенесе свої валютні операції відразу на понеділок і зосередиться сьогодні на своїх розрахунках у гривні, де банки працюють в звичайному режимі платежів «день у день» .

З іншого боку — саме млявий і малооб'ємний ринок дозволяє спекулянтам активно «погратися» з курсом на дрібних угодах і фактично значна частина сьогоднішніх операцій деяких банків буде не стільки клієнтською, скільки саме спекулятивною.

Ринок суботи буде повністю залежити від поведінки та ситуативних курсових завдань окремих гравців. При млявому міжбанку ми не очікуємо особливо активних дій з боку НБУ щодо виходу на торги з інтервенціями. Хіба що, якщо буде помітною вже дуже велика перевага пропозиції над попитом — Нацбанк на умовах ТОМ може викупити свої чергові обсяги, але це маловірогідний сценарій.

 Оформити депозит з підвищеним доходом

Нерезіденти, що готуються до аукціону з розміщення ОВДП 14 січня — сьогодні будуть непомітні на торгах, тому що західні банки не працюють і фізично попрацювати з валютою іноземцям практично не вдасться. Вони активізуються вже з понеділка.

«Мінфін» прогнозує на 11 січня коридор по долару у межах 23,85-24,05 гривень з періодичними спекулятивними спробами «поганяти» курс протягом дня, але загальний настрій ринку залишиться все більш позитивним для гривні — адже попереду новий аукціон з розміщення ОВДП і потенційний додатковий приплив валюти під нього з боку нерезидентів.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долар в банках на 10 ранку: прийом 23,60-23,88 і продаж 23,99-24,30 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 23,90-24,00 гривень та продаж 24,05-24,15 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram