В структурі українського ринку автомобілів з нульовим рівнем викидів продовжують домінувати машини з пробігом, частка яких в 2019 році склала: в частині легкових – 92%, а в комерційному сегменті – 96%.

Читайте також: В Україні зріс попит на уживані авто. Лідери 2019 року

При цьому, середній вік електричного секонд-хенду, що реєструвався в 2019 році, був у легкових авто – 4 роки, у комерційних – 6 років.

Топ-5 електрокарів

  • Найпопулярнішим електрокаром в українців залишається NISSAN Leaf. У минулому році 3217 ліфів поповнили автопарк країни.

  • На другому місці TESLA Model S, автомобілі цієї моделі вибрали 623 автомобілісти.

  • Третій результат у VOLKSWAGEN е-Golf, на якому свій вибір зупинили 360 осіб.

 Отримати 10% кешбеку при купівлі «автоцивілки»

  • Також, в лідерську п’ятірку найпопулярніших серед українців легкових електромобілів увійшли: BMW i3 – 338 шт. і FIAT 500е – 312 шт.

У той же час, найкращий результат в продажах нових електрокарів належить автомобілю JAGUAR I-Pace, який вибрали 145 покупців.

Читайте також: Авторинок оживає: Попит на нові авто зріс на чверть

На ринку комерційних автомобілів на електротязі домінував фургон RENAULT Kangoo Z.E., його результат на поточний рік склав 482 реєстрації.

З колосальним відставанням від лідера другий результат показав електричний фургон NISSAN e- NV200, 29 автомобілів цієї моделі в минулому році отримали українські номери.

Читайте також: Скільки коштує купити б/у авто в Україні (інфографіка)

Замикає трійку найпопулярніших на українському ринку комерційних електромобілів PEUGEOT Partner Electric – 7 шт.

 Кращі кредитні картки для водіїв