Що це значить

Такі кошти Казначейством не зараховуються, а повертаються банківським установам як «нез'ясовані надходження».

«Також протягом трьох операційних днів поточного року (3, 8, 9 січня) юридичними і фізичними особами було направлено 124 400 платіжних трансакцій на недіючі рахунки відповідних бюджетних установ. Такі засоби як „нез'ясовані надходження“ Казначейством також повертаються до банківських установ, через які здійснювалася оплата», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося

З 1 січня 2020 Державна казначейська служба ввела в дію нові рахунки IBAN для зарахування податків, зборів, платежів у державний і місцеві бюджети.

Зміна рахунків враховує перехід на міжнародний номер банківського рахунку IBAN, який налічує 29 знаків, відповідно до вимог постанови НБУ.

Читайте також: Всі банки України перейшли на IBAN — НБУ

У Держказначействі звертають увагу, що рахунки, які були відкриті за Планом рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства з 1 січня 2020 закриті.

Відповідно кошти, які сплачуються на рахунки, казначейство не зараховує, а повертає платникам як нез'ясовані надходження.

Читайте також: Нацбанк розповів деталі переказу банківських рахунків IBAN

Реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів у державний і місцеві бюджети розміщенні на вебпорталs казначейства та на веб-сторінках головних управлінь казначейства в областях та Києві.

Передісторія

  • Нацбанк почав впроваджувати IBAN з 5 серпня. Планувалося, що перехідний період триватиме до 1 листопада, але на прохання Держказначейства НБУ продовжив його до 12 січня 2020 року.

  • Корпоративні клієнти Приватбанку і підприємці отримали нові номери рахунків у форматі IBAN з 5 серпня 2019 року. Як повідомили в банку, перехід на нові реквізити рахунків провели автоматично.