Скільки заробила банківська система

«Прибуток банківської системи (11 місяців): 59 млрд грн (проти 19,9 млрд 2018-го) жоден банк не збанкрутував. Капітал і ліквідність банків на найвищому рівні. Тепер треба кредитувати — сподіваюся, що хороші позичальники готові до цього», — написав Рашкован.

Читайте також: НБУ перевірить 45 банків в 2020 році (список)

Цього року році банки вжили ряд заходів для того, щоб зменшити потребу в коштах. Станом на осінь цього року, за базовим сценарієм, вона знизилася вдвічі. За результатами стрес-тестування НБУ повідомив, які банки все ще мають потребу в капіталі та про які суми йдеться.

Відкрий депозит у надійному банку і отримай додатковий бонус від «Мінфіну»

Подальші перспективи

За словами Рашкована, ще недавно ми були трохи краще Венесуели, на рівні Аргентини, і набагато гірше Туреччини.

«Подивіться, до чого в цих країнах призвела непослідовна монетарна та фіскальна політика, і порівняйте з ситуацією в Україні, де робота НБУ та Мінфіну, і більшості уряду заслуговує як мінімум поваги. Якщо ми хоча б 5 — 6 років (а краще 10) будемо старанно працювати в одному і тому ж напрямку, то все у нас вийде.

Читайте також: 2019 був хорошим роком. І ось чому

Раніше повідомлялося

  • У ФГВФО підбили підсумки 2019 року і констатували, що Фонд майже завершив ліквідацію наслідків банківської кризи. Надходження від продажу та управління активами банків-банкрутів за весь період виведення їх з ринку становить 46 млрд грн.