З одного боку — це практично знизить сьогодні ефект падіння ділової активності клієнтів по кінцю тижня (традиційна справа для звичайних п'ятничних торгів), а з іншого — особливих обсягів угод завтра на валютному міжбанку не буде.Банки США та ЄС відпочивають і всі операції на наших торгах пройдуть на умовах ТОМ.Це не самий популярний формат роботи валютного ринку в Україні і великих обсягів угод не буде.

Але саме низькі обсяги ринку можуть в черговий раз спровокувати спекулянтів на розкачку курсу. Більшість великих гравців це розуміють і сьогодні не захочуть стати заручниками поведінки суботнього ринку. Тому будуть активно закривати свої угоди сьогоднішнім днем або відразу перенесуть їх на понеділок.

 Оформити депозит з підвищеним депозитом

Крім цього, на поведінку учасників ринку сьогодні вплинуть:

1) Збереження у експортерів ще запасу гривні від відшкодувань ПДВ, що дозволяє їм притримувати валюту і продовжувати намагатися грати «на підвищення» разом із спекулянтами;

2) Завершення періоду купівлі валюти «дочками» іноземних компаній під репатріацію дивідендів та покупка валюти тими інвесторами, хто вирішив не перевкладатися в нові ОВДП і зараз витрачає гривню, отриману від погашення 8-го січня раніше випущених облігацій;

3) Поведінка готівкового ринку, де котирування обмінників поки продовжують поступово зростати. Можливість погратися на різниці готівкового та безготівкового курсів провокує спекулянтів на активні «переливи» валютних ресурсів з одного сегмента ринку на інший та призводять до розгойдування котирувань на міжбанку і цінників у обмінках.

Ринок буде повністю залежити від поведінки і ситуативних курсових завдань великих гравців, а також дій НБУ щодо виходу / невиходу на торги з інтервенціямі.

За рахунок того, що за нашими даними сьогодні декілька великих гравців продаватимуть валюту, що знизить тиск на курс —«Мінфін» прогнозує на п'ятницю обсягі операцій на торгах в сумі до $ 170-210 млн при здійсненні до 440-510 угод і коридор по долару у межах 23,95-24,15 гривень. 

Загальний настрій ринку стане більш позитивним для гривні.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 23,80-24,10 і продаж 24,15-24,55 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 24,00- 24,19 гривень та продаж 24,20-24,35 гривень.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram