Що буде з цінами

«Вважаю, що вартість квадратного метра в 2020 році буде тільки рости. За підсумками року зростання може скласти до 15%. Сьогоднішня вартість квадратного метра — це мінімальна ціна. Я не вважаю елітне житло там свій алгоритм, тенденції, настрої. Ми говоримо про соціальне, доступне житло, зараз виходимо на собівартість 19-20 тисяч грн за квадратний метр. Це вартість землі, робіт, інфраструктури, заробітку підприємства. Будівельно-монтажні роботи на сьогодні обходяться приблизно в 14-15 тисяч грн за квадратний метр», — сказав Кушнір.

Скасування пайової участі не призведе до здешевлення квартир на первинному ринку нерухомості.

Що робити вкладникам Укрбуду — думка юриста (відео)

«По-перше, зростає вартість комплектуючих будівництва. По-друге, забудовники змушені постійно підтримувати на конкурентному рівні зарплату будівельникам. Багато з них вже поїхали будувати Європу, а ті, що залишилися, хочуть еквівалентну зарплату. По-третє, витрати на землю, мережі, рекламу — це все не стоїть на місці. Так що, дешевше не буде», — зазначив Кушнір.

Читайте також: Чого чекаємо від ринку нерухомості в 2020 році

Він додав, що скасування пайової участі може поліпшити інвестиційний клімат у країні та залучити іноземних інвесторів, що позитивно позначиться на економіці.

Однак при цьому важливо не пустити на самоплив питання будівництва супутньої соціальної інфраструктури — резюмував Кушнір.

Читайте також: Київміськбуд і інвестори Укрбуду погодили умови завершення об'єктів

Раніше повідомлялося

  • Київміськбуд прийняв на себе зобов'язання підхопити об'єкти Укрбуду з метою добудови та подальшої передачі інвесторам.

  • Президент Володимир Зеленський гарантує, що столична компанія Київміськбуд добудує всі об'єкти скандального «Укрбуду».

  • На вартість квартир передача об'єктів Укрбуду не повинна вплинути.

  • Нагадаємо, корпорація Укрбуд зупинила будівництво 26 об'єктів, інвесторами яких є близько 13 тисяч сімей. 5 грудня під будівлею Офісу Президента пройшли акції вкладників будівництва, вони вимагають вплинути на ситуацію.

 Вигідні інвестиції в нерухомість