Скільки задекларував президент

У повідомленні про істотні зміни в майновому стані від 3 січня Зеленський зазначив, що отримав 4,88 мільйона гривень роялті від «Кварталу 95» і 104 тисячі гривень за користування торговою маркою.

Роялті — це платежі, які виплачуються продавцю ліцензії за поточне користування активами, найчастіше правами інтелектуальної власності.

Читайте також: Зеленський вийшов з бізнесу з гарантією повернення

Раніше повідомлялося

  • Балотуючись у президенти в травні 2019 року, Зеленський оприлюднив декларацію про доходи за 2018 рік. Згідно даними на сайті НАПК, за 2018 рік він отримав 9,2 млн грн доходу, в тому числі зарплата склала 4,1 млн грн. Його дружина отримала за рік 5,5 млн грн доходу.
  • Зеленські є кінцевими бенефіціарами в семи фірмах: ТОВ Кіноквартал, ТОВ Студія квартал-95, ТОВ Зелари Фіш, Aldorante Limited (Кіпр), Vilhar Holdings Limited, Film Heritage inc (Беліз), San Tommaso S. R. L. (Італія).
  • Крім того, у Зеленського є частки в компаніях ТОВ «Продюсерський центр «Ліга сміху», ТОВ «Анімаційна студія 95», ТОВ «Квартал ТВ», ТОВ «Фіш-Хаус», ТОВ «Гауді студіо», ТОВ «Квартал-концерт».
  • Після обрання президентом України Володимир Зеленський передав свій бізнес — студію «Квартал 95» — в управління бізнес-партнерам з гарантією повернення через п'ять років.