Як працює сервіс

Програмний реєстратор розрахункових операцій (РРО) «пРРОсто» взаємодіє із сервером Податкової служби в інтернеті, через відкритий програмний інтерфейс.

Він виконує такі функції, як формування, підпис, відправлення та видача чеків установленого формату, відкриття та закриття зміни, перегляд даних та інше.

Читайте також: 11 болючих питань про РРО для ФОПів

Додаток буде доступний для скачування безкоштовно.

Як приєднатися до тестування

У ДПС запрошують всіх охочих приєднатися до тестування сервісу. Це можна зробити, починаючи з 1 січня, за посиланням. Зареєстровані учасники отримають запрошення до тестування з 9 січня 2020 року.

Як наголошується в повідомленні, після тестування та врахування побажань користувачів додаток вдосконалять для подальшого використання.

Раніше повідомлялося

  • Верховна Рада 20 вересня 2019 року прийняла закон, який дозволяє використовувати програмні РРО поряд з традиційними, а також зобов'язує фізосіб-підприємців 2-4 категорій використовувати РРО.
  • При цьому введення програмних РРО не стосуватиметься фізичних осіб, а також фізосіб-підприємців 1-ї групи оподаткування.
  • 28 грудня повідомлялося, що уряд направив до парламенту законопроект, яким пропонує скасувати частину штрафів для підприємців за порушення в користуванні касовими апаратами.

Читайте також: Касові апарати — детінізація чи знищення малого бізнесу