Протягом 9 місяців 2019 року Ощадбанк надав кредитну підтримку клієнтам мікро-, малого та середнього бізнесу на загальну суму понад 3,4 млрд грн, що на 48% більше ніж у відповідному періоді 2018 року. За програмою мікрокредитування позичальники отримали 500 млн кредитних коштів для розвитку власної справи.

«Ще донедавна в Ощаду не було такого напряму як підтримка малого і середнього бізнесу, ми його створили з нуля, а тепер набули такої компетенції, що пропонуємо підприємцям повну лінійку продуктів, яка задовольняє будь-які потреби в кредитуванні. Саме це й забезпечило наше лідерство в кредитуванні цього важливого для національної економіки сектора. Акцент робимо на максимальному спрощенні доступу до фінансування, завдяки чому клієнти можуть скористатись партнерськими, міжнародними і державними програмами підтримки МСБ. Минулого тижня спільно з НУФ запустили програму FinancEast на сході країни. Представники малого та середнього бізнесу Донецької та Луганської областей можуть отримати фінансову підтримку, що становить до 50% вартості інвестиційного проекту», — зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Крім класичного кредитування Ощадбанк пропонує:

  • понад 155 партнерських програм із постачальниками імпортних і вітчизняних транспортних засобів та техніки за зниженими відсотковими ставками кредитування. Частину кредитного навантаження бере на себе партнер, у рамках деяких програм ставку зменшено до 0,1% річних.
  • спільна з ЕІФ і ЄІБ програма «гарантійний механізм» робить доступним кредитування клієнтів, що не мають достатньої застави на всю суму кредиту. За умовами програми достатньо надати забезпечення на 30% кредиту, решту 70% гарантує ЄІБ;
  • спеціальна програма з ЄІБ дає можливість знизити ставку кредитування на 1,25% річних;
  • програма з НУФ дає змогу знизити ставку кредитування на 1% річних;
  • програма соціального підприємництва з фондом WNISEF передбачає фінансування за ставкою від 5% до 10% річних;
  • програма FinancEast із НУФ дає можливість бізнес-клієнтам Донецької та Луганської областей отримати кредитування до 50% вартості інвестиційного проекту;
  • 7 державних програм фінансової підтримки АПК, в реалізації яких Ощадбанк серед лідерів.