Що говорять у банку

Як наголошується в повідомленні, Ощадбанк повернув дітям кошти в повному обсязі, процес повернення внесків інших клієнтів банку зараз триває.

«Банк протягом року активно співпрацював зі слідством і ініціював процес завершення справи і передачі його в суд. Винні співробітники банку були одразу звільнені з займаних посад», — повідомили в прес-службі.

Читайте також: Шляхом російського Сбербанку? Які варіанти приватизації Ощаду розглядає НБУ

Повідомляється, що внутрішні служби безпеки Ощадбанку самостійно виявили цей факт зловживання співробітниками банку. Фінустанова одразу звернулася з відповідною заявою в правоохоронні органи і надала їм всі підтверджуючі документи.

Читайте також: Більше мільярда на рік. Стало відомо, скільки Ощадбанк платитиме за участь у ФГВФО

Передісторія

  • Раніше ГПУ повідомила про підозру керуючому відділенням і провідному економісту одного з відділень Ощадбанку у привласненні вкладів пенсіонерів та дітей-інвалідів на загальну суму понад 2,2 млн грн.
  • За даними слідства, керуючий районним відділенням, ймовірно, у змові з провідним економістом протягом 2016-2018 років привласнювали кошти клієнтів банку. Вони проводили необґрунтовані операції, в тому числі безготівкове перерахування коштів з депозитних рахунків на підставних карткові рахунки за підробленими документами.
  • У результаті таких дій постраждали 72 людини, переважно пенсіонери та діти-інваліди.