Нові правила публікації курсу валют

НБУ для зручності користувачів з 28 грудня буде публікувати курс гривні не за 100 одиниць, а за одну одиницю іноземної валюти.

Також Національний банк затвердив перелік іноземних валют, до яких буде встановлюватися офіційний курс гривні і розраховуватися облікова ціна банківських металів.

Щодня офіційний курс гривні буде розраховуватися до валют, що входять до 1-ї групи Класифікатора іноземних валют, а також валют, емітентами яких є країни з 30 найбільших торговельних партнерів України за попередній рік. На сьогодні таких валют 35.

Обрати депозит на «Мінфіні» й отримати бонус до дохідності

Офіційний курс на 23 інші іноземні валюти Нацбанк публікуватиме щомісяця.

Згідно з повідомленням НБУ, до інших валют, крім долара США та облікової ціни банківських металів, числове значення офіційного курсу гривні визначено згідно з наказом Національного банку україни від 27 грудня 2019 «Про затвердження переліків іноземних валют та банківських металів».

Нові правила публікації вартості металів

Також щоденно публікуватиметься облікова ціна банківських металів, що входять до 1-ї групи Класифікатора іноземних валют. Ззараз це золото, срібло, платина і паладій.

Всі ці переліки оновлюються щорічно з урахуванням змін у зовнішній торгівлі.

Читайте також: В Україні ввели в обіг нову «50» та 5-гривневі монети (фото)

Раніше повідомлялося

  • 26 грудня Нацбанк викупив з міжбанківського валютного ринку рекордні $ 700 мільйонів.
  • $ 230 млн Нацбанк викупив в ході аукціону з купівлі валюти. За даними «Мінфіну», продавцем валюти виступив НАК «Нафтогаз України». Як пояснив регулятор, аукціон було оголошено, враховуючи ризики надмірних коливань гривні в бік зміцнення і обмежені можливості ринку для самосбалансування.
  • Крім цих $ 230 млн, ще $ 470 млн доларів НБУ викупив на ринку за допомогою традиційних валютних інтервенцій.
  • Одразу ж після таких дій Нацбанку курс долара на валютному ринку рванув угору.